Sardin

Kartoffeltortilla med sardinercreme

Kartoffeltortilla med sardinercreme

Til 4 personer

Den spanske kartoffelkage tortilla får et ekstra lag med sardinernes umamismag, der her køres som en creme, der giver en lidt tung klassiker et elegant touch.

 

Ingredienser

Tortilla
4-5 kartofler
1-2 løg
2-3 fed hvidløg (kan undlades)
2 dl god olivenolie
6-8 æg
Salt og peber
Sardincreme
1 ds. sardiner i olivenolie
1 dl cremefraiche 38 %
½ citron
2-3 spsk. finthakket purløg
Peber

 

Fremgangsmåde

Fyld: Skær kartoflerne i tynde skiver og løgene i ringe, og kog dem sammen med knust hvidløg i olivenolien, til de er møre. Sigt det derefter, og lad det køle lidt af. Smør en rugbrødsform eller anden form med lidt af olien fra kartoflerne.

Sardincreme: Mens kartofler og løg koges møre, kan du med fordel røre din sardincreme sammen. Start med at piske cremefraichen luftig. Kom derefter sardinerne i en skål, og rør dem sammen med citronsaft og -skal, halvdelen af den finthakkede purløg og friskkværnet peber efter behov. Når konsistensen er lækker og blød, vender du den i den luftige cremefraiche sammen med resten af purløgene og smager til med citronsaft.

Tortilla: Fordel løg og kartofler i formen. Pisk æggene sammen med salt og peber, og hæld æggemassen over. Bag tortillaen i ovnen ved 180 grader varmluft, til kernetemperaturen er 70-75 grader – eller til du synes, den virker fast. Men den kan sagtens være lidt flydende. Har du ikke et stegetermometer, er det gode trick at stikke en strikkepind, eller lignende af metal, i kernen og derefter mærke med læben, hvor varm den er. Brænder du dig, er den med garanti færdig!

Lad tortillaen sætte sig og køle lidt ned. Så er der blot tilbage at anrette den. Velbekomme.