Skøgens pasta har sit udspring i Napoli og har fejret 100-års jubilæum, men det er et gastro-historisk mysterium, hvor retten egentlig har sit navn fra. Puttanesca kan som slang nemlig også betyde noget i retning af ”det, jeg lige havde på skærebrættet” – altså en slags pastaens maritime biksemad. Navnets oprindelse betyder ikke alverden – det er bare en pastaret, der svinger godt med ansjos, oliven, persille og kapers.
Ingredienser
Linguine Puttanesca
4 stk. | ansjosfileter i olivenolie |
Olivenolie | |
4 fed | hvidløg |
4 tsk. | små kapers |
1 ds. | gode hakkede tomater |
4 spsk. | sorte oliven eller Grøndals oliven |
1⁄2 tsk. | chiliflager |
Salt og peber | |
300 g | linguine eller spaghetti |
Bredbladet persille |
Fremgangsmåde
Varm lidt olivenolie på en stor pande, og sauté knust hvidløg og grofthakkede ansjoser. Tilsæt grofthakkede kapers og hakkede tomater, og lad det simre til en tæt sauce i ca. 10-15 minutter. Tilsæt oliven, og smag til med chiliflager, salt, peber og et skvæt olivenolie.
Kog pastaen al dente, så den stadig er en lille smule undertilberedt og har bid. Sigt kogevandet fra – men gem lidt af vandet – og vend pastaen i tomatsaucen. Lad pastaen koge færdig i tomatsaucen – tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen bliver for tæt.
Drys med hakket persille og friskkværnet sort peber, og servér straks.
1 kommentar
Nadja Hesselbjerg
Min absolut yndlings-pastaret. Den har umami, den har lethed…helt perfekt balance!
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.