Knoldselleri med ansjos vinaigrette

Knoldselleri med ansjos vinaigrette

Bagt knoldselleri med ansjos vinaigrette

Når sommeren går på hæld fortsætter muldjorden heldigvis med at byde på lækkerier. Personligt elsker jeg rodfrugter, men særligt er min kærlighed faldet på knoldselleri. Man kan bage det. Stege det. Sylte det. Rive det. Man kan uendelig meget godt med det, og bedst af alt er smagen som transformeres alt efter hvordan det tilberedes.

Ingredienser

 1 stk.
medium knoldselleri
1-2 spsk. Sherryeddike eller æblebalsamico
1 ds. ansjosfileter
1 stk. skalotteløg, finthakket
1 dl.  frisk persille, hakket
1-2 spsk. citronsaft
1/2 dl.  God olivenolie
havsalt og peber

 

Fremgangsmåde
Skrub og vask knoldsellerien grundigt og skær rodnettet fra.
Læg knoldsellerien på et stykke sølvpapir og dryp lidt sherry eddike eller æblebalsamico over og krydr med en lille håndfuld havsalt og revet citronskal. Pak den ind og bag den ved 180 grader i ca. 1 ¼  time til den er mør og lad den herefter afkøle i sølvpapiret til den er lun.
Lav en vinaigrette af 1 dl. olivenolie, ½ dl. sherry eddike/æblebalsamico, finthakket skalotteløg og persille. Hak ansjoserne groft og vend dem i vinaigretten sammen med olien de ligger i og smag til med salt, peber, citronsaft og revet citronskal.   
Skær den lune knoldselleri i tykke skiver og anret én skive pr. pers. og fordel ansjosvinaigretten over og servér :) 


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste