Når sommeren går på hæld, fortsætter muldjorden heldigvis med at byde på lækkerier. Personligt elsker jeg rodfrugter, men særligt er min kærlighed faldet på knoldselleri. Man kan bage det, stege det, sylte det, rive det – man kan uendelig meget godt med det, og bedst af alt er smagen, som transformeres alt efter, hvordan det tilberedes.
Ingredienser
Ingredienser
1 stk. | medium knoldselleri |
1-2 spsk. | sherryeddike eller æblebalsamico |
1 ds. | ansjosfileter |
1 stk. | skalotteløg, finthakket |
1 dl. | frisk persille, hakket |
1-2 spsk. | citronsaft |
1/2 dl. | god olivenolie – gerne fra ansjosfileter |
havsalt og peber |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Skrub og vask knoldsellerien, og skær rodnettet fra. Læg knoldsellerien på et stykke sølvpapir, og dryp lidt sherryeddike eller æblebalsamico over. Krydr med en lille håndfuld havsalt og revet citronskal. Pak den ind og bag den ved 180 grader i ca. 1 ¼ time, til den er mør, og lad den herefter afkøle i sølvpapiret, til den er lun.
Lav en vinaigrette af 1 dl olivenolie, ½ dl sherryeddike/æblebalsamico, finthakket skalotteløg og persille. Hak ansjoserne groft, og vend dem i vinaigretten sammen med olien de ligger i. Smag til med salt, peber, citronsaft og revet citronskal.
Skær den lune knoldselleri i tykke skiver, og anret én skive pr. person. Fordel ansjosvinaigretten over og servér.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.