Ansjos

Grøn aspargessalat med ansjoser og ricotta

Grøn aspargessalat med ansjoser og ricotta

Til 2-3 personer

Nu står verden ikke længere! Ost og ansjoser i salat! Ja, det kan man faktisk ganske udmærket. Ricotta gør sig nemlig ret godt i det salte køkken, og ansjoser er her som i så mange andre retter ikke med som ‘fisk’, men som en smagsgiver, der står for det syrlige, det salte og en kraftig note af umami.

 

Ingredienser

1 ds. syltede ansjos boquerones
1 ds. saltede ansjosfileter
500 g grønne asparges
200 g grønne bønner
1 dl olivenolie
1 citron
Salt og peber
En lille håndfuld bredbladet persille
En lille håndfuld frisk mynte
1 finthakket skalotteløg
100 g ricotta

 

Fremgangsmåde

Knæk bunden af aspargesene (brug ikke kniv – aspargesene ved selv, hvor knækket er), skyl dem grundigt, og skræl dem meget tyndt på langs til spåner.

Skyl bønnerne, og blanchér dem i kogende saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem derefter straks i iskoldt vand, og flæk de afkølede bønner på langs.

Hak ansjoserne fint, og vend dem sammen med olivenolie. Riv citronskal, og pres saft af citronen, og vend begge dele i olien. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Hak persille og mynte groft og skalotteløg fint, og vend det i marinaden.

Bland asparges og grønne bønner godt og grundigt med ansjosmarinaden, så marinaden hænger godt ved grøntsagerne, og anret sammen med ricottaen som enten forret eller som en frokostsalat.