Til 1 person
Tatarens bløde konsistens og røde oksekød får et fint og lækkert mod- og medspil med ansjosens salte umamismag. Urterne giver bid og godt selskab.
Ingredienser
1-2 | ansjoser i olivenolie |
40-50 g | magert oksekød, f.eks. inderlår, mørbrad eller filet |
Salt og peber | |
Olivenolie | |
1 skive | godt rugbrød |
Lidt smør | |
Mayo lavet på olien fra ansjoserne | |
Frisk brøndkarse, estragon, kørvel eller lign. | |
3-4 | løgringe |
Fremgangsmåde
Skær oksekødet i små tern, og smag til med salt, friskkværnet sort peber og olivenolie. Pas på ikke at røre kødet for kraftigt og for længe, da det så vil blive rørt sejt.
Rist rugbrødet i lidt smør, til det er gyldent og let sprødt.
Smør brødet med lidt smør, og anret tataren, så brødet er dækket. Fordel 1 spsk. ansjosmayo på kødet og derpå hakkede krydderurter, ansjosfileter og løg i ringe.