Ansjos

Sømandens Landgangsmad

Sømandens Landgangsmad

Danske kartofler i sæson er det rene smagsmæssige guld. Får de gule guldklumper selskab af friterede løg, ansjoser plus det løse, så går sømanden gerne i land. Og bliver der.

 

Ingredienser

Sømandens Landgangsmad

3 stk. ansjosfileter i olivenolie
6-8 stk. løgringe + resten af løget
1 skive godt rugbrød
Smør til brødet
1-2 stk. kogte kartofler
Salt og peber
Lidt god mayo
En smule karry
Løvstikke

 

Fremgangsmåde

Sømandens Landgangsmad

Vend løgringene i mel, og fritér dem sprøde i varm olie ved ca. 175 grader. Krydr med salt, og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.

Smør rugbrødet, og anret den kogte kartoffel skåret i passende skiver. Top med salt og friskkværnet sort peber.

Smag mayoen til med en lille smule karry, så smagen af karry ikke er for dominerende. Anret 1 spsk. karrymayo på kartoffelskiverne. Fordel 1 god spsk. finthakkede løg på mayoen efterfulgt af de ristede løgringe, ansjoser og toppet med fintsnittet løvstikke.

- Skål, sømand!

Læs næste

Hjemmelavet oliventapenade
Salat med sardin, brød og krydret olivenolie

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.