Smør er den madvare, som de fleste danskere har stående i køleskabet. Man kan lege med smagen på smør; de fleste kender hvidløgssmør, men ansjossmør kan noget helt andet. En afdæmpet smag af havets umami toppet med din favoriturt.
Ingredienser
5-7 | ansjosfileter i olivenolie |
125 g | blødt smør |
1-2 spsk. | finthakket løg |
2-3 spsk. | finthakkede friske krydderurter – basilikum, estragon, persille, purløg, dild eller en anden favoriturt |
Citronskal | |
Peber |
Fremgangsmåde
Tag smørret ud i god tid, så det er blødt at arbejde med. Finhak i mellemtiden ansjoser, løg og krydderurter, og riv citronskallen, men undgå det hvide bitre på citronskrællens inderside. Bland det blødgjorte smør med ansjoser, løg, krydderurter og citronskal, og smag til med friskkværnet sort peber.