Ansjos

Pasta med ansjos og solmodne tomater

Pasta med ansjos og solmodne tomater

Til 4 personer

En enkel pastaret, hvor ansjos giver dyb umami til solmodne tomater, smør og hvidløg. Sprøde brødkrummer og frisk basilikum sætter prikken over i’et.

 

Ingredienser

1 ds. / 1 spsk. ansjosfileter eller ansjospuré (justér efter smag)
400–500 g modne tomater
1 tsk. havsalt
½ dl olivenolie
2–3 fed hvidløg
3 spsk. koldt smør
400 g linguine eller anden lang pasta
frisk basilikum
2–3 spsk. ristede brødkrummer (evt. af daggammelt brød)
friskkværnet sort peber

 

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i små tern (ca. 1 × 1 cm). Drys dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i mindst 20 minutter – gerne længere. Gem den saft, der løber fra.

Varm en pande op med olivenolie. Sautér de knuste hvidløgsfed i olien, til de dufter, uden at tage farve. Hæld tomatsaften ved og lad den koge lidt ind. Tilsæt ansjoserne eller ansjospuréen, og lad dem smelte ud i saucen. Pisk derefter det kolde smør i, til saucen bliver tæt og cremet. Tag panden af varmen.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente, og hæld vandet fra. Vend pastaen i tomatsaucen sammen med de afdryppede tomatstykker. Tilsæt friskhakket basilikum, ristede brødkrummer og et godt kværn sort peber. Server straks.