Oliven

Kylling med oliven og citron

Kylling med oliven og citron

Til 4 personer

Kylling og ansjos er et forbavsende godt makkerpar. Og når vi så fyrer op under duoen med krydderier og andet godt, så får hele herligheden vinger.

 

Ingredienser

1 ds. Grøndals oliven med ansjos
2 løg
Olivenolie
½ spsk. stødt ingefær
½ spsk. stødt koriander
½ tsk. stødt gurkemeje
¾ tsk. stødt spidskommen
4 hele kyllingelår
Salt og peber
3 fed hvidløg
10 safrantråde (kan undlades)
2 spsk. smør
1 saltet citron
Persille

 

Fremgangsmåde

Snit løgene, og sautér dem i lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt ingefær, koriander, gurkemeje og spidskommen, og sautér det sammen med løgene i 1-2 minutter, uden at det bruner, og fordel derefter løgblandingen i et ovnfast fad.

Krydr kyllingelårene med salt på begge sider, brun dem i lidt olivenolie på begge sider, og læg dem oven på løgblandingen. Kog panden af med lidt vand, tilsæt knust hvidløg og evt. safrantråde, og hæld skyen over kyllingelårene. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, til kyllingen er mør. Læg kyllingestykkerne på et fad, og hold dem varme, mens du laver saucen færdig. Rør smør og oliven i saucen samt strimler af saltet citron, og smag evt. til med salt.

Læg kyllingestykkerne tilbage i fadet, fordel lidt af saucen over dem, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter.

Servér med friskhakket persille og f.eks. couscous, ris eller hjemmebagt brød.