Til 4 personer
Kylling og ansjos er et forbavsende godt makkerpar. Og når vi så fyrer op under duoen med krydderier og andet godt, så får hele herligheden vinger.
Ingredienser
| 1 ds. | Grøndals oliven med ansjos |
| 2 | løg |
| Olivenolie | |
| ½ spsk. | stødt ingefær |
| ½ spsk. | stødt koriander |
| ½ tsk. | stødt gurkemeje |
| ¾ tsk. | stødt spidskommen |
| 4 | hele kyllingelår |
| Salt og peber | |
| 3 fed | hvidløg |
| 10 | safrantråde (kan undlades) |
| 2 spsk. | smør |
| 1 | saltet citron |
| Persille |
Fremgangsmåde
Snit løgene, og sautér dem i lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt ingefær, koriander, gurkemeje og spidskommen, og sautér det sammen med løgene i 1-2 minutter, uden at det bruner, og fordel derefter løgblandingen i et ovnfast fad.
Krydr kyllingelårene med salt på begge sider, brun dem i lidt olivenolie på begge sider, og læg dem oven på løgblandingen. Kog panden af med lidt vand, tilsæt knust hvidløg og evt. safrantråde, og hæld skyen over kyllingelårene. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, til kyllingen er mør. Læg kyllingestykkerne på et fad, og hold dem varme, mens du laver saucen færdig. Rør smør og oliven i saucen samt strimler af saltet citron, og smag evt. til med salt.
Læg kyllingestykkerne tilbage i fadet, fordel lidt af saucen over dem, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter.
Servér med friskhakket persille og f.eks. couscous, ris eller hjemmebagt brød.














