Til 2 personer
Torskelever smager, så havfuglene synger. Nogen vil måske spørge: "Jamen er røgvarer ikke usunde?" Nej, kontrollen med røgvareproduktion – hvor der som regel anvendes den rensede flydende røg – i Danmark er så god, at man trygt kan sætte sig til bords. Torsk er jo næsten en nationalret, så hvorfor ikke nyde godt af den sunde lever også.
Ingredienser
2 ds. | torskelever |
1 spsk. | sukker |
3-4 spsk. | sødlige vin – drik resten til maden |
1 spsk. | sultanarosiner |
2 skiver | lyst brød |
1 spsk. | smør |
Salt og peber |
Fremgangsmåde
Smelt sukkeret til en lys karamel i en lille gryde. Tilsæt vin og sultanarosiner, og lad det simre ind til en let sirup. Lad det afkøle.
Rist brødet på panden i lidt smør, til det er gyldent og sprødt.
Åbn dåsen med torskelever, og hæld olien fra. Anret torskeleveren på brødet, og fordel lidt sultanarosiner samt lidt af saucen over. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.