Måske du har prøvet vores fish cakes/ Fiskekroketter på den formidabele tun? Men nu har vi også en udgave at de sprøde lækre fiskekroketter på torskerogn!
Det er tæt på samme tilgang, med daggamle kartofler osv. Så gem en rest kogte kartofler til dagen efter, og du er allerede godt i gang med fundamentet til disse banditter. De kan noget som forret, mens grillen varmer op, og de kan faktisk noget hele året rundt, så lad ikke årstiden holde dig tilbage.
Ingredienser
Til torskerogns kroketter
150 g | Grøndals torskerogn |
200 g | kogte kartofler |
1 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
Friskhakket krydderurter (persille, estragon, dild eller anden favoriturt) | |
Citron | |
En smule mel | |
1 stk. | æg |
Rasp, brødkrummer eller pankorasp | |
Olie til fritering/stegning |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Sautér det finthakkede løg på panden i lidt olie, til de er klare. Knus kartofler og hvidløg, mos det sammen med en gaffel, og vend de klarede løg i blandingen og vend det sammen i en skål. Rørt torskerognen i, gerne sammen med krydderurter og citronskal, og smag til med salt, peber og citronsaft. Vend det godt sammen, og lad blandingen køle af.
Rul blandingen til kugler på størrelse med æg. Pisk ægget, og vend kartoffelkuglerne i mel, så æg og til sidst rasp, gerne pankorasp. Det giver lidt ekstra sprødt knas. Steg kartoffelkroketterne sprøde i olie ved 180 grader, til de er gyldne og lækre.
Serveringsforslag - ultra simpelt
Servér med Grøndals mayo eller frisk creme fraiche dressing med purløg og citron.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.