Torsk

Nordiske fiskekroketter med torskerogn

Nordiske fiskekroketter med torskerogn

Måske du har prøvet vores fish cakes/ Fiskekroketter på den formidabele tun? Men nu har vi også en udgave at de sprøde lækre fiskekroketter på torskerogn!
Det er tæt på samme tilgang, med daggamle kartofler osv. Så gem en rest kogte kartofler til dagen efter, og du er allerede godt i gang med fundamentet til disse banditter. De kan noget som forret, mens grillen varmer op, og de kan faktisk noget hele året rundt, så lad ikke årstiden holde dig tilbage.

 

Ingredienser

Til torskerogns kroketter

150 g Grøndals torskerogn
200 g kogte kartofler
1 stk. løg
1 fed hvidløg
Friskhakket krydderurter (persille, estragon, dild eller anden favoriturt)
Citron
En smule mel
1 stk. æg
Rasp, brødkrummer eller pankorasp
Olie til fritering/stegning

 

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Sautér det finthakkede løg på panden i lidt olie, til de er klare. Knus kartofler og hvidløg, mos det sammen med en gaffel, og vend de klarede løg i blandingen og vend det sammen i en skål. Rørt torskerognen i, gerne sammen med krydderurter og citronskal, og smag til med salt, peber og citronsaft. Vend det godt sammen, og lad blandingen køle af.

Rul blandingen til kugler på størrelse med æg. Pisk ægget, og vend kartoffelkuglerne i mel, så æg og til sidst rasp, gerne pankorasp. Det giver lidt ekstra sprødt knas. Steg kartoffelkroketterne sprøde i olie ved 180 grader, til de er gyldne og lækre.

Serveringsforslag - ultra simpelt

Servér med Grøndals mayo eller frisk creme fraiche dressing med purløg og citron.

Læs næste

SPICY KOKOSSUPPE MED RØD KARRY OG MUSLINGER I ESCABECHE
Stegt torskerogn med grov dildremoulade

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.