Sejfilet i tangpesto med peberrodssmør og rødbedekompot. Vores sejfilet i tangpesto kan både nydes kold og varm. Personligt foretrækker jeg den lun. På den måde frigives den fyldige og lækre saft fra både tang og sej, hvilket i sig selv er en skøn sauce til at dyppe brød i eller at arbejde videre på.
Ingredienser
Rødbedekompot
4 stk. | rødbeder (mellemstore) |
1 stk. | kartoffel |
250 cl | hvidvinseddike eller æblecidereddike |
150 g | sukker |
Peberrodssmør
25-50 g | smør |
frisk peberrod (i den mængde du lyster) |
Fremgangsmåde
Rødbedekompot
Skræl og skær rødbeder og kartoffel i tynde skiver. Hæld hvidvinseddike i en gryde og tilsæt sukker mens du opløser det under jævn varme. Kom rødbede og kartoffel i gryden og lad det koge ind til saften bliver en let tyk sirup. Afkøl og blend til en ensartet masse. Bemærk, at kompotten kan opbevares i et skoldet glas.
Peberrodssmør
Blødgør smørret med en gaffel. Når smørret er blevet smidigt, tilsættes fintrevet peberrod. Smages til efter hvor stærk peberroden ønskes.
Sådan anretter jeg
Kom en teskefuld smør og kompot på den lune lyssej og lad det smelte ned i lagen. Server kartoflerne ved siden af. - ja, det er der ingen ben i :-)
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.