Jeg holder af blæksprutterne, og det samme gør mange stærke madkulturer ved Middelhavet, men også i mere eksotiske egne. Har man været på de thailandske øer, så ved man, at de kan noget med sprutter. Det hylder jeg med en thaisalat med blæksprutte som hovedrolle.
Ingredienser
2 ds. | blæksprutter i olivenolie |
¾ dl | riseddike eller anden lys eddike |
2-3 spsk. | brun farin |
Evt. lidt thai fiskesauce | |
Salt | |
Limesaft | |
4 | skoleagurker |
4 | skarlotteløg |
4 medium | gulerødder |
¼ | kinaradise |
Thaibasilikum | |
Friske korianderblade | |
Frisk mynte | |
1 | rød chili |
4 | limebåde |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med blæksprutter, hæld olien fra, og skær blæksprutterne i tynde skiver.
Rør riseddiken med brun farin, til sukkeret er opløst, og smag dressingen til med fiskesauce, salt og lidt limesaft.
Bland en salat af agurk og skalotteløg i tynde skiver, strimler af gulerod og kinaradise, thaibasilikum, korianderblade og mynte. Vend salaten med dressingen, og anret den i skåle.
Fordel blæksprutterne oven på salaten, og pynt med frisk rød chili i tynde skiver og lime i både.