Jeg holder af blæksprutterne, og det samme gør mange stærke madkulturer ved Middelhavet, men også i mere eksotiske egne. Har man været på de thailandske øer, så ved man, at de kan noget med sprutter. Det hylder jeg med en thaisalat med blæksprutte som hovedrolle.
Ingredienser
| 2 ds. | blæksprutter i olivenolie |
| ¾ dl | riseddike eller anden lys eddike |
| 2-3 spsk. | brun farin |
| Evt. lidt thai fiskesauce | |
| Salt | |
| Limesaft | |
| 4 | skoleagurker |
| 4 | skarlotteløg |
| 4 medium | gulerødder |
| ¼ | kinaradise |
| Thaibasilikum | |
| Friske korianderblade | |
| Frisk mynte | |
| 1 | rød chili |
| 4 | limebåde |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med blæksprutter, hæld olien fra, og skær blæksprutterne i tynde skiver.
Rør riseddiken med brun farin, til sukkeret er opløst, og smag dressingen til med fiskesauce, salt og lidt limesaft.
Bland en salat af agurk og skalotteløg i tynde skiver, strimler af gulerod og kinaradise, thaibasilikum, korianderblade og mynte. Vend salaten med dressingen, og anret den i skåle.
Fordel blæksprutterne oven på salaten, og pynt med frisk rød chili i tynde skiver og lime i både.












