Thaisalat med blæksprutter

Thaisalat med blæksprutter

Jeg holder af blæksprutterne, og det samme gør mange stærke madkulturer ved Middelhavet, men også i mere eksotiske egne. Har man været på de thailandske øer, så ved man, at de kan noget med sprutter. Det hylder jeg med en thaisalat med blæksprutte som hovedrolle.

 

Ingredienser

2 ds. blæksprutter i olivenolie
¾ dl riseddike eller anden lys eddike
2-3 spsk. brun farin
Evt. lidt thai fiskesauce
Salt
Limesaft
4 skoleagurker
4 skarlotteløg
4 medium gulerødder
¼ kinaradise
Thaibasilikum
Friske korianderblade
Frisk mynte
1 rød chili
4 limebåde

 

Fremgangsmåde

Åbn dåserne med blæksprutter, hæld olien fra, og skær blæksprutterne i tynde skiver.

Rør riseddiken med brun farin, til sukkeret er opløst, og smag dressingen til med fiskesauce, salt og lidt limesaft.

Bland en salat af agurk og skalotteløg i tynde skiver, strimler af gulerod og kinaradise, thaibasilikum, korianderblade og mynte. Vend salaten med dressingen, og anret den i skåle.

Fordel blæksprutterne oven på salaten, og pynt med frisk rød chili i tynde skiver og lime i både.