Hiv årets forsommerkasse i land // 1-3 dages levering // fri levering 499,-

Produktet blev tilføjet til din kurv

tun fisket på bæredygtig stang og line fiskeri

IPNLF - Certificering for stangfiskeri

IPNLF (International Pole and Line Foundation) har til formål at udbrede kendskabet til fiskeri med stang, hvilket anses som den mest miljøvenlige fangstmetode, da stangfisket tun har minimal indvirkning på havene. IPNLF repræsenterer små lokale fiskere verden over med en vision om, at skabe en verden med fiskeri der er i balance med naturen, ved at undgå bifangst og ved kun at fange én fisk af gangen. Derudover kan man også skåne fangsten ved nænsomt at afkroge tunen og lægge den forsvarligt i fiskekassen. På den måde forringer vi ikke tunfisken kød og dermed råvaren - udgangspunktet for god konserves er jo som bekendt det man kommer i dåsen fra starten.  

Certificeringen er din garanti for en naturskånsom fangstmetode, som kommer havmiljøet og de små lokale fiskere til gode mange år frem i tiden. 

Stang-og linefiskeri kan bedst beskrives som én mand, én stang og én tunfisk. Udover en markant reducering af bifangst, øges bestanden af tun og andre fiskearter, hvilket gør metoden særlig bæredygtig.

I takt med forbrugernes øgede bevidsthed omkring verdens miljømæssige problemer, er der kommet stor efterspørgsel på stangfisket tun. Denne efterspørgsel gavner ligeledes fiskernes sociale og økonomiske status, da udbyttet bruges til at styrke lokalsamfundet og eksportere tun til det internationale marked.

Fiskeri med stang og line 

Fangstmetoden foregår ved, at fiskerne først lokaliserer en tunstime, hvorefter havvand pumpes op og sprøjtes ud over havoverfladen for at lokke tunfiskene til overfladen. Når havvandet rammer overfladen, ligner det nemlig aktiviteten fra småfisk som tunen jager.. Dette er for at skabe en illusion af små fiskestimer, som har til formål at tiltrække tunfiskene. Fiskerne står klar med håndholdte fiskestænger til at hive tunfiskene op enkeltvis i båden. 

Den selektive fangstmetode har været praktiseret gennem generationer i over 100 år blandt kystsamfund verden over. 

Der findes forskellige teknikker og metoder alt efter, hvor i verden de små fiskerier befinder sig. “Handline” foregår udelukkende ved at fiske efter tun med en line og de bare hænder.

Ved “Pole and line” fiskeri anvendes en fiskestang, typisk en bambusstang, med en line og en krog. “Troll” er en lidt anden form for stangfiskeri. Her anvendes der typisk mellem 5 og 20 liner, af forskellig længde, som trækkes efter en kano eller lille fiskerbåd. 

Find IPNLF certificeret tun hos Grøndals

Hos Grøndals ønsker vi at tage vare på verdenshavene og sikre en ansvarlig fangst af vilde fisk og skaldyr samtidig med, at vi overlader havene i forsvarlig stand til de næste generationer af fiskere og forbrugere. Derfor er vores tun IPNLF certificeret.

Når du køber IPNLF certificeret tun, støtter du samtidig fiskernes lokalsamfund, så fiskeriet kan fortsætte mange år frem i tiden. 

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er IPNLF?

IPNLF er en fiskericertificering, som sikre dig bæredygtig tun på middagsbordet. Fisken er fanget med stang og line, som sikrer en selektiv fangstmetode, der gavner havmiljøet.

Hvad står IPNLF?

IPNLF står for International Pole and Line Foundation.

Fri fragt 499,-

Til pakkeshop

Leveringstid

1-3 hverdage

Kundeservice

Alle hverdage fra 10 til 15

Fortrydelsesret

30 dages returret

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle