Hjemmelavet oliventapenade

Hjemmelavet oliventapenade

Oliventapenade på grønne oliven

- på grønne manzanilla oliven med ansjos

Som så meget andet godt udspringer denne smørbare godbid direkte ud af havnebyen Marseille. Her kom den på bordet for første gang i 1880 på restaurant La Maison Dorée. Merci chef Meynier!

 

Ingredienser

 1 stk. dåse grønne olive
5 stk. udstenet tørrede svesker
2-3 tsk kapers
1/2 dl.  olivenolie
1/2 citronskal og saft
friske krydderurter - persille, oregano, basilikum eller hvad du lyster


Fremgangsmetode

Blend oliven, tørrede svesker og kapers til en grov, men sammenhængende tapenade. Anret tapenaden i en passende skål og giv den gavmildt med friskkværnet sort peber. Hæld lidt af din bedste olivenolie eller olien fra en fiskedåse over og top med et skud citron. Drys med friske krydderurter og revet citronskal.

Smør tapenaden på et stykke hjemmebagt brød, luk øjnene og tænk

Marseille og Middelhavet.


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste