Oliventapenade på grønne oliven
- på grønne manzanilla oliven med ansjos
Som så meget andet godt udspringer denne smørbare godbid direkte ud af havnebyen Marseille. Her kom den på bordet for første gang i 1880 på restaurant La Maison Dorée. Merci chef Meynier!
Ingredienser
1 stk. | dåse grønne oliven |
5 stk. | udstenet tørrede svesker |
2-3 tsk | kapers |
1/2 dl. | olivenolie |
1/2 | citronskal og saft |
friske krydderurter - persille, oregano, basilikum eller hvad du lyster | |
Fremgangsmetode
Blend oliven, tørrede svesker og kapers til en grov, men sammenhængende tapenade. Anret tapenaden i en passende skål og giv den gavmildt med friskkværnet sort peber. Hæld lidt af din bedste olivenolie eller olien fra en fiskedåse over og top med et skud citron. Drys med friske krydderurter og revet citronskal.
Smør tapenaden på et stykke hjemmebagt brød, luk øjnene og tænk
Marseille og Middelhavet.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.