Menu
Det er simpelt, men smager ganske enkelt fremragende. Den frisk-syrlige olivensmag sammen med den salte umami fra ansjoserne gør lige dét ekstra til tapenaden og det sprøde brød.
Som så meget andet godt udspringer denne smørbare godbid direkte ud af havnebyen Marseille. Her kom den på bordet for første gang i 1880 på restaurant La Maison Dorée.
Merci chef Meynier!
Ingredienser
1 stk. dåse grønne oliven
5 stk.udstenet tørrede svesker
2-3 tsk kapers
1/2 dl. olivenolie
1/2 citronskal og saftfriske krydderurter - persille, oregano, basilikum eller hvad du lyster
Fremgangsmetode
Blend oliven, tørrede svesker og kapers til en grov, men sammenhængende tapenade. Anret tapenaden i en passende skål og giv den gavmildt med friskkværnet sort peber. Hæld lidt af din bedste olivenolie eller olien fra en fiskedåse over og top med et skud citron. Drys med friske krydderurter og revet citronskal.
Smør tapenaden på et stykke hjemmebagt brød, luk øjnene og tænk Marseille og Middelhavet.
- Velbekomme,
Martin Grøndal
Fri fragt 499,-
Leveringstid
Kundeservice
Fortrydelsesret