Til 2-4 personer
Havet omkring os er fyldt med blæksprutter. En fedtfattig og sund spise, som de færreste dog sætter på bordet. Det er en skam, så prøv dig frem med disse lynstegte små fyre – inden længe er du klar til at købe en større sag af fiskemanden og grille.
Ingredienser
2-3 dåser | blæksprutter i olivenolie |
Salsa verde | |
1-2 fed | hvidløg |
2 | ansjoser i olivenolie |
Lidt knust chili (kan undlades) | |
½ tsk. | revet citronskal |
1 spsk. | små kapers |
¼ dl | citronsaft |
½ dl | olivenolie |
Salt og peber | |
Lidt mynte | |
Basilikum | |
Bredbladet persille | |
Citron |
Fremgangsmåde
Start med salsa verde. Blend hurtigt hvidløg, ansjoser, knust chili, revet citronskal, kapers og citronsaft. Tilsæt derefter olivenolie lidt ad gangen, så saucen samler sig lidt. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft, og vend til sidst finthakket mynte, basilikum og persille i, så salsaen er tæt og fyldig.
Åbn dåserne, og hæld olien fra blæksprutterne. Steg blæksprutterne på en pande ved høj varme i 1 minut på hver side.
Anret blæksprutterne sammen med salsa verde, og servér med en skive citron på siden.