Blæksprutte

Lynstegte blæksprutter med salsa verde

Lynstegte blæksprutter med salsa verde

Til 2-4 personer

Havet omkring os er fyldt med blæksprutter. En fedtfattig og sund spise, som de færreste dog sætter på bordet. Det er en skam, så prøv dig frem med disse lynstegte små fyre – inden længe er du klar til at købe en større sag af fiskemanden og grille.

 

Ingredienser

2-3 dåser blæksprutter i olivenolie
Salsa verde
1-2 fed hvidløg
2 ansjoser i olivenolie
Lidt knust chili (kan undlades)
½ tsk. revet citronskal
1 spsk. små kapers
¼ dl citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber
Lidt mynte
Basilikum
Bredbladet persille
Citron

 

Fremgangsmåde

Start med salsa verde. Blend hurtigt hvidløg, ansjoser, knust chili, revet citronskal, kapers og citronsaft. Tilsæt derefter olivenolie lidt ad gangen, så saucen samler sig lidt. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft, og vend til sidst finthakket mynte, basilikum og persille i, så salsaen er tæt og fyldig.

Åbn dåserne, og hæld olien fra blæksprutterne. Steg blæksprutterne på en pande ved høj varme i 1 minut på hver side.

Anret blæksprutterne sammen med salsa verde, og servér med en skive citron på siden.