Til 3-4 personer
Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de der fesne drivhustomater blottet for smag, som supermarkederne insisterer på at jagte os med i vintermånederne, men om rigtige tomater. Med smag og spændstigt skind.
Ingredienser
1 ds. | ansjoser i olivenolie |
God olivenolie | |
Æblebalsamico eller anden god balsamicofrugteddike | |
600-700 g | blandede solmodne tomater |
1 | skalotteløg |
Revet citronskal | |
Flagesalt og friskkværnet peber | |
Friske krydderurter – basilikum, merian, løvstikke, oregano, persille eller mynte | |
Evt. oliven med ansjoser |
Fremgangsmåde
Hak ansjoserne fint, vend dem med olivenolie, og smag til med balsamico.
Skær tomaterne i passende og spisevenlige stykker, og vend dem med løgringe, revet citronskal og salt. Lad tomatstykkerne marinere i 20-30 minutter.
Anret tomaterne i en dyb tallerken, og dryp ansjos-vinaigretten ud over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og pynt med hakkede krydderurter og evt. oliven med ansjoser.