Halvkonserves betyder konserves der ikke er autoklaveret og dermed ikke kan opbevares ved stuetemperatur.

Autoklavering er en trykkogning, hvor et produkt hermetisklukket produkt (f.eks. en dåse) kommes i en autoklave der kan lukkes tæt (trykkoger), og som ved forhøjet tryk og temperatur benyttes til at sterilisere mikrobiologiske substrater, inficeret materiale og udstyr, fx kirurgiske instrumenter, samt lægemidler til injektion. Autoklavering anvendes ligeledes ved fremstilling af helkonserves.

Grøndals ansjosfilter kommer fra hele ansjoser som saltes i 6 mdr. og derefter fileteret, hvorefter de nænsomt kommes på dåse med olivenolie. Hvis man valgte at autoklavere dette produkt, ville men opleve at ansjosfilterne smeltede ud i olivenolien. Lidt som når man f.eks. bruger ansjosfilterne i en tomatsauce eller på en pizza. 

 


7 Svar

skvqXdTauVYp
skvqXdTauVYp

20/oktober, 2020

InijJkUoNXEwFa

UVkfptYcuRT
UVkfptYcuRT

20/oktober, 2020

QyJZhNSu

Arno Larsen
Arno Larsen

08/oktober, 2020

Jeg har måttet smide 4 dåser ansjoser ud, der var blevet opbevaret i stuetemperatur i 4 mdr., uden viden om at de skulle have været opbevaret i køleskab. Det er grundet dårlig information fra Grøndal!

IPzFZHiAofhdLRb
IPzFZHiAofhdLRb

08/oktober, 2020

MHkfTBUPjvztnV

hyWQioTwCdIEUHq
hyWQioTwCdIEUHq

08/oktober, 2020

eGiJdzpPrKqE

fIwazrmnyBLJOxYg
fIwazrmnyBLJOxYg

22/september, 2020

iRjvsrcSAq

lVNghGpkXFbxen
lVNghGpkXFbxen

22/september, 2020

COvKgsuUAkGEX

Titel

Grøndals e-mailliste