Laks

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Til 4 personer

Denne tærte er blevet en stor fransk klassiker, men den stammer faktisk fra middelalderens Tyskland. Quiche udspringer af det tyske "kuchen" – kage – og den oprindelige variant bestod i al sin enkelhed af æg, røget bacon og en flødebaseret creme. Det er heller ikke dumt, men den får et løft med laks ombord.

Ingredienser

Tærtebund

235 g mel
1 tsk. salt
150 g smør i små tern
1/2 dl vand

Fyld

2 ds. røget laks
3 dl piskefløde
3 dl mælk
4 æg
Salt og peber
Revet muskatnød
3 porrer, skyllet grundigt
Lidt smør eller olivenolie
100 g revet ost

Fremgangsmåde

Tærtebund

Smuldr mel, salt og smør til en ensartet masse. Tilsæt vand, og saml dejen. Tryk den sammen til en samlet og glat dej. Pak dejen stramt i film, og lad den hvile i køleskabet i en times tid.

Tærtedejen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Du kan også forberede fyldet, mens dejen hviler.

Fyld

Bland piskefløde, mælk og æg, og pisk det godt sammen. Brug en stavblender, hvis nødvendigt. Tilsæt salt, peber og revet muskatnød. Dryp de fintskårne porrer godt af for vand, og damp dem let i lidt smør eller olivenolie. Pluk laksen i mindre stykker, og gem gerne olien til en vinaigrette eller mayo.

Tærte

Pak tærtedejen ud af filmen, drys lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. 1/2 cm tykkelse. Læg dejen i en tærteform, og tryk den godt ned i formen. Skær overskydende dej fra.

Forbag tærten: Klip et stykke bagepapir ud, og læg det i tærtebunden. Fyld med tørrede bønner eller groft salt for at tynge dejen. Bag tærten i ca. 20 minutter ved 175 grader, fjern derefter bønner/salt og bagepapir.

Læg de dampede porrer i tærtebunden, hæld flødeblandingen over, og fordel laksestykkerne. Drys med ost. Bag tærten i 35-40 minutter ved 175 grader varmluft.

Serveres med en grøn salat og et glas kold hvidvin eller rosé.

Læs næste

Rørt laksesalat
Rørt torskelever på ristet rugbrød

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.