Ansjoser på dåse

Vi præsenterer vores ansjosfileter, som både kan nydes direkte fra dåsen eller anvendes som den perfekte base for en tapenade. Grøndals ansjosfileter er omhyggeligt afstemt i smag, konsistens og udtryk. Med disse elegante, saltede ansjoser får du en delikatesse, der kan stå alene, men som også fungerer sublimt som smagsgiver i komplekse retter.

Ansjoser på dåse

Filtre

Filtre
Sorter efter:
Bogen “Dåsemad - En kogebog med fiskekonserves” af Martin Grøndal, med en blå forside dekoreret med hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr, set mod en grå tekstureret baggrund.​⬤

Inspiration

Kogebogen DÅSEMAD

"DÅSEMAD" er en kogebog med 56 opskrifter, der viser, hvordan du kan lave lækre retter med fiskekonserves som tun, sardiner og makrel. Bogen kombinerer grundopskrifter, snacks, frokost, kolde og varme retter, inspireret af Martins personlige historie og hans passion for madkultur.

Hiv den i land

Mere viden om ansjoser på dåse

For os er det vigtigt at vide, hvad vi reelt "kommer i munden". Derfor vil vi meget gerne dele ud af vores viden om vores ansjoser på dåse. Det mener vi giver næring til krop og sjæl.

Hvad er ansjoser?

Vores ansjoser, kendt under det latinske navn Engraulis encrasicolus, tilhører en stor familie af små byttefisk. Selvom de befinder sig i bunden af fødekæden, mener vi, at ansjoser hører til i toppen, når det kommer til smag. Traditionelt renses og saltes ansjoser, hvorefter de modnes og pakkes i glas eller dåse. Dette er den type, du kender som saltet ansjos. Der findes også en anden variant, der lægges i vineddike og får en kraftig syrlig smag. Disse kaldes boquerones, og vi tilbyder naturligvis en helt fantastisk udgave af disse syltede ansjoser i vores sortiment. Ansjoser kan tilføje en dyb umami-smag til dine retter og bruges både i enkle serveringer og som smagsforstærker i komplekse retter med mange ingredienser. I vores sortiment kan du finde både tapenade og fyldte oliven, som drager fordel af ansjosens karakteristiske smag.

Ansjoser fra Biscayens vilde vand

Vores ansjoser er produceret af Pujado Solano, en familievirksomhed fra Nordspanien med en lang og stolt fiskeritradition. Ansjoserne fanges i Biscayen, hvor bestanden er stor, og fiskeriet foregår bæredygtigt. De modnes og forfines efter en gammel familieopskrift og lægges i dåser med olivenolie, når smagen og konsistensen er perfekt. Dette bevarer smagen og sikrer, at du får en ansjosfilet med både saft, kraft og bid.

Et hav af ansjoser

Vi tilbyder en række spændende variationer af ansjoser. Vores ansjosfileter i olie (olivenolie) er et populært valg. Hvis du er på udkig efter en anderledes snack, kan du prøve vores fyldte oliven med ansjosfyld. Den salte syrlighed fra de grønne oliven kombineres smukt med den kraftfulde smag af ansjos, og skaber en snack, der er både unik og velsmagende. Vi tilbyder også en færdiglavet tapenade baseret på de gode ansjoser, kapers og sorte oliven – perfekt til picnicen eller frokostbordet. For de modige har vi også syltede ansjosfileter, kaldet boquerones, som er kendetegnet ved en intens syrlighed og ansjosernes karakteristiske dybde. Det er en delikatesse for kendere, og vi er stolte af at have boquerones i vores sortiment. Prøv dem og oplev ansjoser på en helt ny måde.