Til 4 personer
Vores smagsløg kan godt lide at blive pirret og udfordret lidt. Den effekt opnår vi typisk ved at prøve nye sammensætninger, så hold dig ikke tilbage fra denne franske quiche med muslinger.
Ingredienser
Tærtebund | |
235 g | mel |
1 tsk. | salt |
150 g | smør i små tern |
½ dl | vand |
Fyld | |
2 ds. | muslinger i escabeche |
1 | rød peberfrugt |
1 | gul peberfrugt |
1 | zucchini |
1 | løg |
lidt olivenolie | |
salt og peber | |
3 dl | fløde |
3 dl | mælk |
4 | æg |
Fremgangsmåde
Tærtebund: Smuldr mel, salt og smør til en ensartet masse. Tilsæt vand, og saml dejen. Tryk den sammen til en samlet og glat dej. Pak dejen stramt i film, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Tærtedejen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.
Fyld: Skær peberfrugter, zucchini og løg i passende stykker, og grill/steg dem hårdt på en pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og lad grøntsagerne køle let af. Pisk fløde, mælk og æg sammen med salt og peber.
Tærte: Rul tærtedejen ud til ca. ½ cm tykkelse, og læg den forsigtigt i en tærteform. Forbag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader med bagepapir og vægte (tørrede bønner eller groft salt). Fjern bagepapiret og vægtene.
Fordel de grillede grøntsager i tærtebunden, hæld flødeblandingen over, og fordel muslingerne ovenpå.
Bag tærten i ca. 35-40 minutter ved 175 grader varmluft.