Musling

Ravioli eller pasta med muslinger i escabeche

Ravioli eller pasta med muslinger i escabeche

Når man laver sine egne raviolier, er det vigtigt, at de holder tæt og kan holde til kogningen. Det lækre muslingefyld skal helst blive inde i de små pastapakker. Det lyder kompliceret, men er det ikke, og det er i den grad umagen værd.

 

Ingredienser

Pastadej

200 g  hvedemel, tipo 00
2 stk. æg

 

Fyld

1 ds. muslinger i escabeche
1 spsk. mascarpone eller friskost
1 stk. skal af ca. 1⁄4 citron
1-2 spsk. bredbladet persille
salt og friskkværnet sort peber

 

Sauce

1- 2 stk. tomat
1 fed hvidløg
2 spsk. smør
bredbladet persille
salt og friskkværnet sort pebe

 

Fremgangsmåde

Pastadej

Lav en fordybning i melet, og klæk de 2 æg ud heri. Indarbejd melet med æggene til en ensartet og “glat” dej. Du kan også være moderne og mixe mel og æg i en foodprocessor til en dej. Pak pastadejen stramt ind i film, og lad den hvile i køleskabet i minimum 30 minutter.

Fyld

Sigt lagen fra muslingerne, og gem den til sauce. Hak halvdelen af muslingerne groft, og rør dem med mascarpone, citronskal og hakket persille, og smag til med salt og peber.

Halvér pastadejen, og rul den ud i 2 tynde plader på ca. 2-3 mm i tykkelse. Fordel 1 tsk. af muslingefyldet på den ene af pastapladerne og med ca. 5-6 cm mellemrum. Pensl dejen omkring fyldet med lidt pisket æggeblomme, og læg forsigtigt den anden pastaplade over, så den dækker pasta og fyld. Tryk dejen ned omkring fyldet, og skær pastaen ud som ravioli. Tryk forsigtigt langs kanten af hver ravioli, så den er lukket og holder til kogningen.

Sauce

Varm muslingelagen op på en pande, og reducér den lidt. Tilsæt tomat i tern, knust hvidløg og smør, og kog ind til en sauce. Smag til med salt, peber og persille.

Ravioli

Kog raviolien i saltet vand i ca. 3 minutter, til den er al dente. Løft raviolierne op, og slyng dem med saucen og de resterende muslinger på panden. Tilsæt evt. lidt af pastavandet, hvis saucen er for tør

Læs næste

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk
SPICY KOKOSSUPPE MED RØD KARRY OG MUSLINGER I ESCABECHE

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.