Salad nicoise er en klassiker på ikke mindst amerikanske restauranter og caféer, men den er naturligvis opfundet og udtænkt i Europa i den franske havneby Nice. Det engelske snakkehoved af en stjernekok, Gordon Ramsey, har tilmed udnævnt den som den bedste sommersalat ”like ever”. Her får klassikeren et gear ekstra i selskab med tapenade.
Ingredienser
2 stk. | Grøndals tunfilet i fennikel og olivenolie |
Ca. 2-3 stk. pr. person | Små kartofler |
200 g | Grønne bønner |
4 stk. | Æg |
2-4 stk. | Hjertesalat |
12 stk. | Små solmodne tomater |
Frisk | Basilikum |
Citron | Saften fra en frisk citron |
1-2 stk. | Fed hvidløg |
Salt og peber | ..efter behov |
Balsamico | ..efter behov |
1 glas | Grøndals tapenade med ansjos, oliven og kapers eller sorte nicoise-oliven |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med tunfilet, og sigt olien fra – gem den til dressingen.
Kog kartoflerne, så de er møre, men stadig har et dejligt fast bid, og lad dem afkøle.
Nip bønnerne, og blanchér dem, til de er møre, men stadig sprøde. Afkøl dem straks herefter i koldt vand.
Kog æggene i ca. 6-7 minutter, så blommen stadig er blød og smilende.
Skyl hjertesalaterne, og skær dem i kvarte på langs. Halvér tomaterne, og pluk basilikummen.
Smag olien fra tunen til med citronsaft, knust hvidløg, salt, peber og lidt balsamico.
Anret hjertesalat, kartofler, grønne bønner og tomater på 4 tallerkener eller et stort fad. Pil tunen i lette stykker, og fordel den ovenpå.
Hæld dressingen over, læg halve æg øverst, og top med tapenade og friske basilikumblade.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.