Dansk dåsetun. Hvor skal vi begynde?

"I en lille butik fandt jeg en dåse tunfisk..."

En tunfisk, der ændrede alt

Tun på dåse – som det bør være
Vild med jeres tun i olivenolie. Virkelig høj kvalitet.

Tunfisk med god samvittighed
Læs mere om Skipjack tunenFiskeri med fornuft – og omtanke for havet
I stedet for store, industrielle snurpenoter, vælger vi tun fra IPNLF certificerede fiskere, der med stang og line hiver tunfisken ansvarligt i land.
På Azorerne benytter man en fiskemetode, hvor man simulerer stimer af småfisk i havoverfladen, ved at pumpe havvand ind på både og sende det ud over havoverfladen via små dysser på bådens ræling. Det tiltrækker tunene - de ser mad, går mod overfladen – og så starter det præcise arbejde: Én stang, én line, én fisk ad gangen.
Ingen bifangst. Ingen ødelagte økosystemer. Bare rent fiskeri – som det er blevet gjort i generationer.
Certificeret Pole and Line
Fangstmetoden er cetificeret med IPNLFs "pole and line"-certificering. Dette er en certificering for bæredygtigt fiskeri, der fokuserer på fangst af tun med stang og line. Denne metode anses som en af de mest miljøvenlige måder at fiske tun på, da den har minimal indvirkning på havmiljøet.
Hvad indebærer en pole and line-certificering?
- Miljøvenlig fangstmetode: Stang-og-line fiskeri indebærer, at en enkelt fisker bruger en stang, line og krog til at fange fisk, ofte tun.
- Selektiv fangst: Metoden er selektiv, hvilket betyder, at den kun fanger de ønskede fisk og minimerer bifangst af andre marine arter.
- Garanterer bæredygtighed: Certificeringen giver forbrugerne garanti for, at tunen er fanget på en bæredygtig måde, som tager hensyn til havmiljøet.
- Støtter lokalsamfund: Stang-og-line fiskeri er ofte en traditionel fangstmetode, der er vigtig for mange kystsamfund.
Jeg spiser aldrig anden tun efter at have smagt (og forhandlet ) Grøndals dåser. De er bare SÅ lækre

Håndværket bag tunfileten - fortællingen om en ordentlig arbejdsplads
Når bådene vender hjem, tager kvinderne over.
Santa Catarinas fabrik har en konservesproduktion, der trækker på lokale ressourcer og beskæftiger 120 kvinder, som ellers næppe ville have adgang til lønnet arbejde på øen.
Deres hænder står for alt: fra rensning og udskæring til konservering og mærkning. Hver dåse fortæller en historie om tid, tålmodighed og respekt. Et håndværk, og det kan smages.
“Når nogen har gjort sig umage, kan man smage det.”
Tunen pakkes nænsomt i dåser og overhældes med olivenolie, nogle gange med krydderier, tomatsauce eller i naturlig lage. Resultatet?
En [tunfilet], der bevarer sin saftighed, struktur og næringsværdi – klar til at forkæle dine smagsløg.
Tun opskrifter
Vi forstår godt, hvis du bare vil spise den direkte fra dåsen med en gaffel.
Men hvis du alligevel får lyst til at bruge vores tun i madlavningen, lover vi én ting: resultatet bliver alt andet end almindeligt.
Fra Mormors Tunmousse til klassisk Vitello. Fra Fiskekroketter til en hjemmelavet mayo, der synger. Vi har et hav af tun opskrifter, der vil gøre dig afhængig.
Bedst i test
Vi har altid vidst, at vi lavede noget særligt. Derfor glæder det os ekstra meget, at Gastro har kåret vores tunfilet i økologisk olivenolie som bedst i test – både på smag og gennemsigtighed. Endda som den billigste i kategorien.
“Det her er luksustun på dåse – og det kan smages.”
Klar til at smage forskellen?
Grøndals Tun er til dig, der ikke vil nøjes. Til dig, der ved, at mad kan være både velsmagende og meningsfuld. Uanset om du spiser den direkte fra dåsen eller bruger den i din bedste tun opskrift, lover vi én ting:
Det her er tun, som du aldrig har smagt det før.