Hiv årets forsommerkasse i land // 1-3 dages levering // fri levering 499,-

Produktet blev tilføjet til din kurv

Ingredienser

  • 2 dåser Grøndals småstykker af tun i olivenolie eller 1 stor dåse med af denne tun.
  • 1 håndfuld kapers (har du hjemmelavet kapers på hyldebær eller ramsløg etc. er det drøn-lækkert at bruge. Det vigtigeste er at du kan give både salt og en form for floral smag). 
  • 1 lille håndfuld frisk timian.
  • 1 lille håndfuld frisk oregano.
  • 50-100g. mayonnaise (Gerne hjemmerørt ala Grøndals mayonnaise, hvor du bruger olien fra tunen). 

Fremgangsmetode

  • Se nedenfor

FREMGANGSMETODE

Først skal du beslutte dig for, om du ønsker en fin eller rustik tunsauce? 

Går du efter den fine, kan du med fordel finde en blender eller foodprocessor frem. Og vælger du den mere rustikke, kan du evt. bruge en røremaskine eller alternativt røre den i hånden. Rører du den med håndkraft, skal du bruge en stor skål og et piskeris.  

Jeg bruger selv en røremaskine, da jeg foretrækker en rustik tunsauce hvor man kan se både kapers og krydderurterne. 

Mayonnaise

Når du har fundet dit udstyr frem, er det tid til at piske en mayonnaise. (du kan også bruge en færdiglavet). Held olivenolien fra tunfisken op i en kande. Det gør doseringsprocessen lettere. Slå en æggeblomme ud i en skål, tilsæt lidt salt og syre, og pisk det til en luftig masse. Når æggeblommen er blevet luftig, skal du begynde at tilsætte lidt olie - men vær varsom, for det er nu der er størst risiko for at mayonnaisen skiller!

Dryp 5-6 dråber af olie ned i massen mens du pisker og fortsæt denne forsigtige proces indtil, at du fornemmer at den luftige masse begynder at bliver tykkere. Når du fornemmer at æggeblommen og olien er, det man kalder legeret (blevet tyk), så kan du roligt piske resten af olivenolien i.

Nu skal du blot smage den til med salt, peber og citron (du kan også bruge lidt lys eddike). 

Tonnato

Kom tun (drænet), kapers, krydderurter, (evt. ansjoser) og halvdelen af citronsaften samt skallen op i din skål/ blender og vend det sammen. Kom din 50g. mayonnaise i og miks det til det har den ønskede konsistens.

Nu skal den blot krydders med salt og citronsaft, og måske en smule ekstra mayonnaise. Skulle du have en rest mayonnaise tilovers, kan du med fordel komme den på køl!

Kalvekødet, hvis du går af væk fra den grønne sti

Kalvekødet skærer du i så tyndeskiver som muligt. Jo tyndere, desto bedre. 

- velbekomme,

Martin Grøndal

Serveringsforslag

Til grønt:

Klargør dine grønsager og læg dem f.eks. på et fad. Smør din Vitello Tonnato ud på et par tallerkner eller kom den i skåle, og voila der er serveret!

Til Kød:

Anret din Vitello Tonnato, ved at lægge de tyndskåret skiver af kalvekødet på en tallerken. Smør tunsaucen udover kalvekødet, så det dækker det meste af kødet. Dekorér evt. med en håndfuld kapers. 

Du kan med fordel servere et stykke lækkert surdejsbrød ved siden af. 

 

Fri fragt 499,-

Til pakkeshop

Leveringstid

1-3 hverdage

Kundeservice

Alle hverdage fra 10 til 15

Fortrydelsesret

30 dages returret

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle