Hiv årets forsommerkasse i land // 1-3 dages levering // fri levering 499,-

Produktet blev tilføjet til din kurv

Grøndals bagom

Martin Grøndal

Hos Grøndals udbreder vi velsmagende og bæredygtig fiskekonserves.
Grøndals har fra begyndelsen haft et simpelt motto: God smag og god samvittighed.

Jeg medgiver, at det både kan lyde meget banalt og lidt fluffet. Men det motto minder mig om mit formål med Grøndals som virksomhed. Ønsket om at påvirke vores madkultur for konserves, at give den et velment puf i en bedre retning. Vi er en velstående nation med mulighederne for at vælge bedre råvarer og ansvarlig fødevareproduktion til - så vi kan rent faktisk have både god smag og god samvittighed. At løfte barren for kvalitet i konserves give mig en tro på at skabe og videregive noget større end mig selv - og sætte mit præg på den mad jeg elsker.

Mine personlige favoritter

Tunfilet i fennikel og olivenolie
Tunfilet i fennikel og olivenolie
Ombejlet

Tunfilet

i fennikel og olivenolie

46 kr

Vælg antal

Tunfilet i krydret olivenolie
Tunfilet i krydret olivenolie
Ombejlet

Tunfilet

i krydret olivenolie

46 kr

Vælg antal

Portugisiske sardiner i olivenolie
Portugisiske sardiner i olivenolie
Ombejlet

Sardiner

Portugisiske sardiner i olivenolie

45 kr

Vælg antal

Portugisiske sardiner i krydret olivenolie
Portugisiske sardiner i krydret olivenolie
Ombejlet

Sardiner

Portugisiske sardiner i krydret olivenolie

45 kr

Vælg antal

Ved du hvor meget dåsetun vi danskere konsumerer årligt?

I 2016 bragte WWF en artikel, om tunfiskeri og konsum af tun.

Artiklen var på mange måde en øjenåbner for mig, og jeg forstod herefter, at den tunfisk jeg opdagede på Azorerne. Den var noget særligt, også foruden den gode smag.

Svaret til spørgsmålet oven for:

"I 2010 BLEV DER ALENE I DANMARK KONSUMERET 55 MIO. DÅSER TUN."

Vildt ik?

Som barn jagtede jeg fiskekonserves med min morfar. Vi var altid på udkig efter konserves vi ikke før havde smagt. Jeg fik aldrig spurgt min morfar, hvorfor han kastede sin kærlighed på konserves, men en ting er sikker - han var altid nysgerrig når det gjaldt mad og nye smagsoplevelser.

Jeg elskede at følge med når morfar gjorde ting, hvilket ikke altid var lige praktisk for mine forældre. Nogle gange var det ganske harmløst: hvis morfar spiste gammel ost, så spiste jeg gammel ost. Nogle gange var det mindre harmløst: når morfar kravlede op på taget for at fikse antennen, så kravlede jeg også op på taget. Morfars vane med fiskekonserves var ret særlig: når han fandt noget spændende, så gemte han det i sit konserves-skab til jeg kom på besøg.

Læs mere Læs mindre
Elsker dåsefisk, sardiner, makrel og tun på dåse

Morfars konserves-skab grundlagde en tradition, hvor vi ledte efter spændende konserves - alt fra den klassiske dåsetun og makrel i tomat, over til konserves med blæksprutter, kippers, ansjoser, muslinger og alt andet der kunne puttes på dåse.

Det var altid en lille triumf at finde en ny og spændende dåse med tun, makrel, sardiner eller andet, der kunne give os en god madoplevelse sammen. Det var især et hit når vi fandt noget der var markant anderledes end det vi kunne få i Danmark.  Det var altid sjovt at kunne diskutere smagen, konsistensen og oplevelsen, men det vigtigste var at dele det hele med hinanden.

Den tradition er jeg fortsat med som voksen. Jeg kan stadig ikke gå forbi hylder med konserves uden at kigge en ekstra gang, for at se om der er noget der er spændende eller velsmagende. Det er især når jeg er udenfor landets grænser at min nysgerrighed vokser, og traditionen med morfar bobler op til overfladen.

Læs mere Læs mindre

FRA CARIBIEN TIL KOLDING

Grøndals udsprang i kølvandet af en sejlads på sejlskibet Mursejleren, fra Caribien til Kolding. Efter 16 døgn på havet, fra Bermuda til øgruppe Azorerne, fandt jeg mine første dåser med Santa Catarina tunfisk.

Da vi spiste det, var vi alle sammen overraskede over kvaliteten, friskheden og det smagsindtryk en dåsetun kunne give os. Tunfisken fra Azorerne var en helt anden kaliber end jeg havde prøvet før, og så god at jeg endte med at tømme butikken og købe 50 dåser med hjem som gaver til venner og familie. Som en slags tun-souvenir fra vores rejse, som sjovt nok skabte en større efterspørgsel.

For mig er Grøndals muligheden for at udbrede min egen kærlighed til god og ansvarlig dåsefisk i Danmark. En mulighed der blandede mine egne erfaringer og traditioner med det stigende ønske om at have bæredygtige fødevarer og god smag på bordet.

De gode produkter er baseret på godt håndværk. Helt fra havet, hvor fiskene fanges bæredygtigt med stangfiskeri, der forhindrer skadelig bifangst, til fremstillingen, der handler om klassiske håndværkstraditioner og erfaringer. Fiskene svømmer selvfølgeligt også i lokalt produceret olivenolie i de BPA-fri dåser.

Jeg leder konstant efter andre producenter, og vurderer dem ud fra min efterhånden store ekspertise på området. Mine oplevelser og erfaringer med Santa Catarina har gjort at jeg nu leder efter nye producenter, der lever op til mine personlige idealer om bæredygtighed og kærlighed til naturen, og som passer ind i mig og morfars nysgerrighed og traditioner.

Læs mere Læs mindre

GRØNDALS VÆRDIGRUNDLAG

- vores 5 grundværdier

Sikrer at vi hos Grøndals fastholder vores formål om at højne kvalitet i konserves og samtidigt arbejde for større bæredygtighed i danskernes spisevaner. Alle vores produkter er nøje udvalgt efter vores kriterier for bæredygtighed. Alt sammen for at du kan spise vores produkter med god samvittighed.

Fri fragt 499,-

Til pakkeshop

Leveringstid

1-3 hverdage

Kundeservice

Alle hverdage fra 10 til 15

Fortrydelsesret

30 dages returret

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle