Carrageenan; hvad er alge stabilisator?
Carrageenan: Naturlig stabilisator med stor betydning I vores jagt på at bringe dig de reneste og mest naturlige produkter, støder vi på mange fascinerende ingredienser. En af disse er carrageenan...
Forskellen på hel- og halvkonserves
Hvis du hidtil har tænkt: “konserves er da konserves, alt sammen kan stå ved stuetemperatur” - Så vil du få mere ud af denne artikel, end du formentlig havde tænkt ved første øjekast. Den grundlæg...
Ansjoser og sardiner - Hvad er forskellen?
Hvis du har svært ved at skelne mellem sardiner (sardina pilchardus) og ansjoser (Engraulis encrasicolus), er du ikke alene. Vi oplever ofte at folk bytter om på dem. Umiddelbart ligner de små fisk...
Hvilken betydning har Dolphin-Safe certificeringen?
Gennem årtier er millioner af delfiner på verdensplan blevet fanget som bifangst i forbindelse med tunfiskeri. For at komme denne bifangst til livs, er Dolphin-Safe certificeringen blevet oprettet...
Fiskeopdræt - hvordan fungerer det?
Opdrættede fisk er en betegnelse for fisk, som opdrættes i et arrangeret miljø såsom netbure i enten lukkede miljøer eller åbne farvand - også kaldet havbrug eller dambrug. De senere år er den land...
Friend of the sea - din garanti for et bæredygtigt produkt
Når du vælger produkter, som er mærket med Friend of the sea, støtter du bæredygtigt fiskeri. Friend of the sea er et internationalt varemærke, hvis mission er at bevare og beskytte havmiljøet ved ...
IPNLF - Certificering for stangfiskeri
IPNLF (International Pole and Line Foundation) har til formål at udbrede kendskabet til fiskeri med stang, hvilket anses som den mest miljøvenlige fangstmetode, da stangfisket tun har minimal indvi...
Hvad er MSC - Går du efter den blå fisk?
Du har sikkert stødt på den blå certificering (Marine Stewardship Council) MSC i fiskeafdelingen i supermarkedet. MSC mærket anvendes som et pejlemærke for forbrugerne, som sikrer, at vilde fisk og...
Udtrykkene ‘bæredygtig’, ‘grøn’, ‘miljøvenlig’ er en almindelig del af det ordforråd, som vi møder i virksomheders markedsføring af deres produkter, og det kan ofte være vildledende for dig som for...