Alt med tun fra Grøndals

Grøndals’ dåsetun er skabt med fokus på håndværk, ansvarlig fangst og en kompromisløs tilgang til smag. Vi samarbejder med førende producenter, der forener kvalitet og bæredygtighed, så du får en tun med ren smag, fast struktur og naturlig friskhed – et bevis på, hvor godt konserves kan være.

En marmoroverflade viser Grøndals’ Tun Smagekassen-smageæske med Skipjack-tunfilet i økologisk olivenolie, assorteret dåsefisk, paté, brød, en citron og en blå klud.Et udvalg af farverige dåsetun fra Grøndals Tunfiletkassen er udstillet med brød, citronbåde, mayo, stribede klude og en blå æske med påskriften "bæredygtig tun i økologisk olivenolie" på en grå flade.

Kundernes favorit

Tunfiletkassen

  • Prisvindende tunfilet
  • Alle smagsvarianter af tunfilet i én kasse
  • Bæredygtigt stangfisket
  • Håndlavet på Azorerne
  • Perfekt gaveidé
Hop ombord i kassen

Godt og blandet

Tunsmagekassen

  • Håndplukket udvalg af kvalitetstun
  • Tun i filet, paté og småstykker
  • Standfisket Skipjack tun
  • Mange smagsnuancer
Hop ombord i kassen

Video

En rejse i mere end én forstand

Bag om tun fra Grøndals

Under en sejlads fra Caribien til Kolding i 2014 lagde vi til på Azorerne – et stop, der skulle få større betydning, end vi anede. I en lille butik fandt jeg en dåse lokalt fanget og forarbejdet tunfisk.

Det var den tun, der startede Grøndals. Og det var ikke for ingenting: Det her er tun i verdensklasse.

Det er der flere grunde til:

  • Stang og line: Santa Catarina, der står bag den tun, jeg smagte tilbage i 2014, benytter kun tun, der er fanget med stang og line. Det vil altså sige: 1 mand, 1 stang, 1 fisk ad gangen.

  • Lavt indhold af tungmetaller: Arten der fiskes er Skipjack - en bestand, der i Atlanterhavet ikke er truet, og som har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

  • Ordentlige arbejdsforhold: Santa Catarinas konservesfabrik beskæftiger omkring 120 lokale kvinder, som ellers ville have begrænset adgang til lønnet arbejde på øen.

  • Lavet i hånden: Alt foregår i hånden: fra rensning og udskæring til konservering og mærkning.

  • Kvalitet uden tilsætningsstoffer: Og så er der kvaliteten. I dåserne fra Santa Catarina finder du hele fileter af tun, lagt i den bedste olivenolie og med lokale råvarer og krydderier.

Hver dåse er et håndværk, der vækker nye smagsnuancer til live og viser dig, hvor godt konserves kan smage, når det er lavet ordentligt.

Mere om tun

Gå til bloggen
Tun med omhu og høj kvalitet

Tun med omhu og høj kvalitet

Grøndals tun startede midt ude på Atlanten. Med én dåse, fanget af én mand, med én line. Og den smagte så godt at jeg havde 50 stk. tun på dåse med i bagagen som souvenirs til venner og familie.