DÅSETUN ER DEN FISKEKONSERVES MED FLEST FORDOMME. DEN MÅ STÅ PÅ MÅL FOR DELFINDRAB, TUNGMETALLER, OVERFISKERI OG MILJØSKADELIG PRODUKTION. MEN HAR DÅSETUN FORTJENT DET?
Fordommene om tun på dåse
Hvorfor elsker jeg dåsetun?
Det er der flere grunde til, men den største er at jeg altid har været glad for konserves. Det kan lyde lidt absurd, men jeg havde en konservesklub med min morfar. Vi spiste konserves sammen, og prøvede at finde ting der var specielle eller anderledes. Det handlede om eksotiske dåser med mad og historier fra de varme lande. Det står som et af de hyggeligste minder fra min barndom, og gør at jeg altid er på jagt efter ny konserves. For mig er konserves en måde at bevare smag og udtryk i madvarer, og det er en konserveringsmetode der slår alle konkurrenter når det gælder om at bevare friskhed og konsistens. Det var derfor jeg købte en dåse af den mest fantastiske tunfisk jeg nogensinde havde prøvet. En gylden dåse med stang og linefisket skipjack tun. Jeg havde sejlet over Atlanterhavet med en gruppe venner, og da vi landede i Azorerne, så gik jeg på jagt efter konserves. findes der stadigvæk producenter, som fokuserer på kvalitet frem for kvantitet.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.