En tanke fra havet - til morfar

En tanke fra havet - til morfar

Grøndals kvalitetskonserves begyndte som en nørdet niche-ide, men har en fin familiehistorie bag sig.

Hvis moderne dansk madlavning stod i stampe i brun sovs og stegemargarine, så var Gastronomi Guiden hurtigt skrevet.

Sådan er det på ingen måde. Langt fra faktisk. Det kan man takke madnørder for. Nørder ment i ordets bedste forstand. Som når der afholdes østersfestival på Fanø til oktober eller Søren Wiuff fremtryller de mest vidunderlige asparges fra Lammefjorden.

Men nørdernes interesse lader sig ikke spærre inde af landegrænsen. Heldigvis. Der er en enorm stor kulinarisk verden derude, der kan lære os om andre kulturer og tanker om bæredygtighed og kunsten at give videre til næste generation.

En af dem er Martin Grøndal, der har stiftet Grøndals. Importfirmaet dyrker det store Atlanterhav, med den gode smag og ansvarlighed overfor natur og fisker i højsædet. 

Når Grøndals finder fiskekonserves hos små producenter, tæt på hvor den friske fisk landes, er det ud fra devisen om god smag og god samvittighed. For fisken er altid fanget bæredygtigt, uanset om det er tun, makrel, sardin eller ansjos.

Det er et oplagt at bruge ’luksus’ som tillægsord her, men luksus har noget dyrt og ekskluderende over sig, og det er ikke tilfældet her. Det er mere smagen, der er ’luksus’, for nu at være ung med de unge.

LÆS DET HELE HER

Læs næste

Interview fra POINT of VIEW International (POV)
GRØNDALS I POLITIKEN - FISKEKONSERVES SOM DEN NYE TREND

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.