
Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk
Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

Tomatsalat med ansjos-vinaigrette
Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de...

Linguine puttanesca - Skøgens pasta
Skøgens pasta har sit udspring i Napoli og har fejret 100-års jubilæum, men det er et gastro-historisk mysterium, hvor retten egentlig har sit navn fra. Puttanesca kan som slang nemlig også betyd...

Danske kartofler i sæson er det rene smagsmæssige guld. Får de gule guldklumper selskab af friterede løg, ansjoser plus det løse, så går sømanden gerne i land. Og bliver der.

Tun Escalivada, en spanskinspireret rørt tunsalat. Rørte fiskesalater er geniale, de tager et splitsekund og smager fortryllende! En klassisk escalivada dressing er for mig sommerens "schweizerkniv...

Grøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun
Olien er rig og lækker - brug den og udnyt indholdet af dåsefisken. Alle elsker mayo, og der er ingen grund til at hælde olien fra fiskedåserne ud. Lad den gå hånd i hånd med fisken, og brug den so...

Pizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag
Pizza handler om de gode, simple ingredienser, hvori de i kombination med hinanden giver masser af velsmag - og der er derfor sjældent grund til at overkomplicere denne ret. De enkle og klassiske p...

Formidabel hjemmelavet fish n’ chips med fisk fra dåse
Hvis du også er storelsker af den britiske klassiker ‘fish n’ chips’, er du nødt til at prøve denne delikate version, der med sin brug af dåsefisk frem for frisk fisk, giver retten et forfriskende ...

Knoldselleri med ansjos vinaigrette
Når sommeren går på hæld, fortsætter muldjorden heldigvis med at byde på lækkerier. Personligt elsker jeg rodfrugter, men særligt er min kærlighed faldet på knoldselleri. Man kan bage det, stege d...